Galerija „Selo” Doma kulture proteklog petka 4. decembra bila je premala da ugosti sve one koji su želeli da prisustvuju književnoj večeri Bore Otića, autora i voditelja kultne televizijske emisije “Petkazanje”, koja se već 12 godina emituje na Radio televiziji Vojvodine.

Promocija prve Otićeve knjige „Šorom, sredom”, uz muzičku pratnju tamburaškog orkestra „Obzorja” i zvuke tamburice, bila je svojevrsno predstavljanje unikatnog, starinskog rama Vojvodine, u koji je, kako je rečeno, smešteno ono najvrednije što ovaj predeo poseduje, a to su ljudi, neraskidivo vezani za zemlju. Otić je rekao da je nakon više od decenije pripremanja kultne emisije „Petkazanje”, sažeo najzanimljivije detalje svog dugogodišnjeg rada u sabrane priče „Šorom, sredom”.

−Knjiga predstavlja jedan zbornik, bukvar jednog doba, koji polako iščezava, jedan suvenir, dragulj, koji treba da se mazi i pazi, i da zauzme počasno mesto na polici, jer treba da stignu još dve takve. U njoj se nalaze priče o likovima koji su stvarni, koji su nekad bili u emisiji “Petkazanje“ za ovih 12 godina koliko ovaj serijal traje, a neke su priče deo mašte. Sve je malo drugačije u ovako pisanoj formi i garantujem da će nadživeti sve televizijske i radijske vrste. Imao sam želju da čitavu priču o emisiji „Petkazanje“ podignem na malo viši nivo, a pravi i jedini je verovatno upravo ovo, da se ukoriči. Knjiga je na skoro 200 strana, bogato ilustrovana fotografijama. Autor većine fotografija sam ja, knjiga je potpuno autorska. Crno-bele fotografije sam pozajmio iz porodičnih albuma i dve, tri sam uzeo iz svoje kuće, čisto da upotpunim ovu knjigu, rekao je Bora Otić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име