Knjiga „Moj svet“ bečejskog pesnika Tihomira Brankova promovisana je juče (12. maj) u Kreativnom centru Gradskog pozorišta Bečej.

Pesme koje se nalaze u ovom prvencu nastale su u trećoj deceniji pesnikovog života, stoga se njegova može nazvati mladalačkom. U knjizi „Moj svet“ nalazi se sve što bečejskog pesnika karakteriše: čežnje, ljubavi i razočaranja, istraživanje novih vidika, oduševljenje prirodom, naročito ravnicom, želja da se život unapredi.

Brankov neguje kratak stil, misli su mu zaokružene, izrazi raznovrsni. Podršku prijatelju i kolegi pružili su ovdašnji pesnici i publicisti. Neki od njih čitali su odabrene stihove Tihomira Brankova.

Vasko Popa, Dušan Matić, Branko Radičević, Vesna Parun samo su neki od značajnih umetnika koji su uticali na stvaralaštvo bečejskog pesnika.

Tihomir Brankov stihove je objavljivao u školskom listu (Ekonomska u Bečeju), zborniku „Izraz mladih” (1960, Paraćin), u zajedničkoj pesničkoj svesci sa Dušanom Džigurskim (1969.) pod nazivom „Ševala” i „U istom sazvežđu” – zbirci bečejskih pisaca (1984.). U postpoetskom periodu bavio se dnevnim i nedeljnim novinarstvom. Knjiga „Moj svet” njegov je prvenac.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име