Ekipa satiričnog portala Njuz.net promovisala je sinoć u Bečeju knjigu „Prava istorija sveta”.

Publika u bečejskom Pozorišnom klubu mogla je da se upozna sa ovom originalnom i zabavnom knjigom, te da čuje drugačiju verziju pojedinih priča i događaja iz istorije. Pisanje tekstova za publikaciju umnogome se razlikuje u odnosu na njihov svakodnevni rad, kažu iz Njuz.neta.

– Mi u Srbiji volimo istoriju, jer, lepo je živeti u prošlosti pošto nam je sadašnjost tmurna, a budućnost neizvesna. Mada, za dve, dve i po godine će nam biti, kažu, mnogo bolja i svetlija, tako da je sa te strane bilo mnogo lepše pisati o istoriji, nego raditi iz oblasti prava ili matematike, rekao je Darko Crnogorac, Njuz.net.

Satira, kao forma, zgodna je da se kaže ono što se misli i čitaoci je vole. Ipak, mnogima, i posle pet godina postojanja Njuz.neta nije uvek jasno da su u pitanju vesti u ogledalu.

– Satira, sama po sebi, ne mora da bude smešna, bitno je da gađa u suštinu, Nama je, pre svega, važno da pogodimo suštinu, pa onda da li će neko da se nasmeje ili ne, ali se ljudi nasmeju, ide nam to od ruke, kaže Bane Grković Njuz.net.

Saradnja sa Zoranom Kesićem na emisiji 24 minuta značajna je ekipi Njuz. neta iz mnogo razloga. Nastavak popularne TV forme očekuje se u drugoj polovini ovog meseca.

Nakon promocije publika je imala priliku da kupi knjigu „Prava istorija sveta” i porazgovara sa autorima kojima je ovo treća knjiga po redu. Saznali smo da se planira i neka vrsta nastavka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име