Na području Policijske uprave u Novom Sadu, u protekloj nedelji, dogodilo se 45 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dva lica poginula, a 23 osobe su lakše ili teže povređene. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 3.671.000 dinara.

Saobraćajne nesreće su se dogodile zbog: neprilagođene brzine 13, vožnje pod dejstvom alkohola 11, neustupanja prvenstva prolaza tri, jedna zbog nepažnje vozača. Policija je podnela osam krivičnih prijava, zbog krivičnih dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a prekršajne prijave podnete su protiv 334 učesnika u saobraćaju.

Izdato je 1.168 prekršajnih naloga i 560 obaveštenja, iz saobraćaja je isključeno 70 vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola i 36 vozila zbog težih tehničkih neispravnosti, a 31 lice privedeno je sudiji za prekršaje.

Prošle sedmice, na području Južnobačkog upravnog okruga, dogodila su se 24 požara: na građevinskim objektima (7), na otvorenom prostoru (13) i na saobraćajnim sredstvima (4). U ovim događajima jedno lice je povređeno, dok se pričinjena materijalna šteta procenjuje na oko 250.000 dinara.

Policijski službenici Uprave za vanredne situacije u Novom Sadu, imali su 34 intervencije, od kojih je 24 bilo na gašenju požara, jedna tehnička intervencija, jedna tehnička intervencija sa opasnim materijama, jedna tehnička intervencija u saobraćaju, obaveštavaju iz uprave za vanredne situacije u Novom Sadu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име