Na području Policijske uprave u Novom Sadu u protekloj nedelji dogodile su se 53 saobraćajne nezgode, u kojima je jedna osoba poginula, a 33 su lakše i teže povređene. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 3.622.000 dinara.

Saobraćajne nesreće su se dogodile zbog: neprilagođene brzine 11, neustupanja prvenstva prolaza 13 i pravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, tri.

Policija je podnela 43 krivične prijave, zbog krivičnih dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a prekršajne prijave podnete su protiv 289 učesnika u saobraćaju. Izdat je 1.621 prekršajni nalog, iz saobraćaja je isključeno 140 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola i 37 vozila zbog težih tehničkih neispravnosti, navodi se u saopštenju Odeljenja saobraćajne policije PU Novi Sad.

Iz Uprave za vanredne situacije u Novom Sadu saopštavaju da je protekle nedelje na području Južnobačkog upravnog okruga evidentirano 47 požara, i to na građevinskim objektima (12), na otvorenom prostoru (32) i na saobraćajnim sredstvima tri.
U ovim događajima, za koji je obavljen uviđaj, nije bilo poginulih ni povređenih lica, dok se pričinjena materijalna šteta procenjuje na oko 505.000 dinara.
Policijski službenici Uprave za vanredne situacije u Novom Sadu, imali su 52 intervencije, od kojih je 47 bilo na gašenju požara , dve tehničke intervencije, jedna tehnička intervencija u saobraćaju i dve iz grupe ostalih intervencija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име