Foto: Policija, sajt MUP-a
Foto: Policija, sajt MUP-a

Na području Policijske uprave u Novom Sadu, u protekloj nedelji, dogodile su se 42 saobraćajne nezgode, u kojima je 19 osoba lakše i teže povređeno. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 3.109.000 dinara, saopštavaju iz saobraćajne policije.

Saobraćajne nesreće su se dogodile zbog: neprilagođene brzine 11, neustupanja prvenstva prolaza osam i dve zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Policija je podnela 14 krivičnih prijava, zbog krivičnih dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a prekršajne prijave podnete su protiv 271 učesnika u saobraćaju. Izdato je 1.455 prekršajnih naloga, iz saobraćaja je isključeno 108 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola i 34 vozila zbog težih tehničkih neispravnosti.

Uprava za vanredne situacije u Novom Sadu

Od 29. februara do 6. marta na području Južno – Bačkog upravnog okruga dogodilo se 24 požara i to na građevinskim objektima, 13 i 11 na otvorenom prostoru.

U ovim događajima, za koji je vršen uviđaj, nema poginulih osoba, a jedna osoba je povređena, dok se pričinjena materijalna šteta procenjuje na oko 2.480.000 dinara.

Na osnovu izvršenih uviđaja, utvrđeno je da su četiri požara izazvana nehatom, nepažnjom.

Policijski službenici Uprave za vanredne situacije u Novom Sadu, imali su 27 intervencija, od kojih je 24 bilo na gašenju požara, jedna tehnička intervencija i jedna iz grupe ostalih intervencija.

Uspešnim intervencijama i brzim i efikasnim postupanjem, sprečili su da u požarima ne dođe do još težih posledica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име