Narodna biblioteka Bečej pridružila se prvi put regionalnoj manifestaciji „Noć knjige”. Zanimljivog sadržaja, u cilju promocije čitanja, bečejska „Noć knjige” organizovana je u petak 17. juna.

Ljubitelji knjige imali su priliku da od 19 do 23 sata da uživaju u programu čiji je autor bečejska biblioteka, a deo njega bili su popularni programi ove ustanove.

U pripremanju našeg kreativnog programa za ovu priliku vodili smo se prvenstveno željama naših čitalaca. Važno nam je da se u biblioteci oni osećaju opušteno, rekla nam je Izabela Šormaz, direktorka Narodne biblioteke Bečej.

Noćna tura po biblioteci, u kom su deca bila u ulozi istraživača, atraktivan je sadržaj kojim je počela manifestacija. Takođe, uoči i tokom „Noći knjige“ prikupljane su donacije za opremanje mini – biblioteke za Dečji kutak na dečjem odeljenju Doma zdravlja Bečej.

Marijana Đaković Sekulić, edukatorka u Narodnoj biblioteci Bečej, inicirala je akciju prikupljanja knjiga za dečji kutak u Dečjem dispanzeru Doma zdravlja. Kaže da je, iako je biblioteka poznata po humanitarnim akcijama, dispanzer do sada bio izostavljen. Primopredaja knjiga za decu biće organizovana sledeće sedmice.

Naklonost prema čitanju trebalo bi da se neguje od malih nogu, a biblioteke treba da budu ustanove u kojima se deca dobro osećaju što je preduslov za ispoljavanje kreativnosti. Upravo je aktivnost „Noć u biblioteci”, sa elementima misterije, privukla pažnju dece.
Publika je ove noći mogla da uživa i u „Mini sajmu knjiga”, budući da su izdavačke kuće „Laguna“ i „Forum“, kao i knjižara „Prizma“ u holu biblioteke predstavile najnovija izdanja po sniženim cenama. Potom su na programu bile „Priče za laku noć”, nešto kasnije je Dušanka Vidić održala predavanje o delu Viljema Šekspira, predstavljena je i knjiga Lasla Berčeka „Nasleđe”. Prva „Noć knjige” u Bečeju završena je aktivnostima Budni uz knjigu”, gde je bilo reči o knjigama zbog kojih se ne spava, kao i razgovorom sa članovima Kluba zavičajaca Narodne biblioteke Bečej.

Pomenuta manifestacija, koja sada ima regionalni karakter, održava se sedmi put, a na spisku od 26 gradova koji učestvuju, ove godine, možemo reći, priključio se i Bečej.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име