-Svakodnevni rad na sebi, stvaranje i aktivno izlaganje, ali takođe je važno da umetnik bude aktivan i prisutan na likovnim druženjima, kolonijama, gde se kroz druženje i rad upoznaju umetnici, razmenjuju iskustva i stvaraju se novi kontakti. Ova, 2015. Godina, počela je veoma uspešno u pogledu izlagačke delatnost, rekla nam je letos u intervjuu slikarka Đerži Ačaji iz Bečeja.

Ova mlada umetnica uspešnu godinu krunisaće prvom samostalnom izložbom u Bečeju, u Galeriji „Krug“ Gradskog pozorišta Bečej, gde će predstaviti crteže i slike iz ciklusa „slikarski dnevnik nestajanja”.

– Dela su nastajala prema motivima nestajanja, sve je krenulo od pejzaža, Tise, a tema se sama od sebe razvijala, priča Đerđi Ačaji. I dok je stvarala dela iz pomenutog ciklusa, spontano je nastajao novi, nadogradnja „Slikarskog dnevnika nastajanja”. Otvaranje samostalne izložbe Đerđi Ačaji predviđeno je u ponedeljak 23. novembra u 18 sati u Galeriji „Krug”, a publika će moći da je pogleda do 18. decembra.

Đerđi Ačaji rođena je 1986. godine u Senti. Trenutno živi i radi na relaciji Bečej-Novi Sad. Osnove umetničkog stvaralaštva, kako teorijskog tako i praktičnog znanja, stekla je u ateljeu akademskog slikara Viktora Škrabanja u Bečeju.

Između 2005. i 2009. godine pohađa osnovne studije, smer slikarstvo, na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Dušana Todorovića. Godine 2009. upisuje master studije, smer slikarstvo i završava ih 2011. godine na istoj Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Gorana Despotovskog. Trenutno je zaposlena u školi za dizajn „Bogdan Šuput“ u Novom Sadu, Ekonomsko-trgovinskoj školi i Gimnaziji u Bečeju. Od 2011. članica je Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine. Više puta izlagala je samostalno i učestvovala na brojnim kolektivnim izložbama i značajnim kolonijama u zemlji i inostranstvu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име