Preduzimljive vaspitačice jaslica bečejske Predškolske ustanove „Labud Pejović“, podržane od Sportskog saveza oštine Bečej, priredile su pravu feštu za najmlađe sugrađane. Reč je o tradicionalnoj, šestoj po redu, junskoj manifestaciji „Bebi fest“, kojom obeležavaju završetak predškolske godine.

 

-Prezadovoljni smo kako je sve proteklo. I nebo nam se smilovalo, pa deca nisu pokisla. Ove godine smo imali osam disciplina za uzrast dece od šest meseci do četiri godine, koja su dobila priliku da pokažu sposobnost u savlađivanju određenih veština. Učestvovalo je oko 150 dece, a trostruko više sugrađana bilo je oko „arene“ u centru grada, raportirala nam je idejni tvorac i glavni sudija „Bebi festa“ Vera Ilić. Koliko god da su deca bila iznenađena, pojedina i uplašena, gužve oko njih, kada su odradila zadatak i dobila zaslužene aplauze osmeh im se nije skidao sa lica. Kako je sve imalo takmičarski karakter, posebna draž je bilo kada se troje prvoplasiranih u svakoj od osam disciplina penjalo na pravo pobedničko postolje i dobijalo diplome i medalje od kartona. -Obezbedili smo dovoljno sudija vaspitačica, tako da je takmičarski deo potekao u fer pleju, a posebno nas raduje što nije bilo padova i povreda dece. Deca nisu krila sreću što su uspešno obavila posao na poligonu, a isto se može reći i za roditelje, čak, bake, deke, tete… primetila je Anastazia Rajšli vodeći evidenciju o redosledu troje prvoplasiranih.

Po završetku takmičenja, obavljena je dodela priznanja najuspešnijima, a svi takmičari su dobili sokiće za piće i gu-gi za grickanje.

Evo i imena pobednika u svim disciplinama:

Puzanje beba na strunjači dužina pet metara: Emelke Pataki.

Ostale discipline su se održale na betonskom poligonu čija je dužina bila 15 metara.

Guranje kolica: Nevena Mučalov.

Poligon I – provlačenje i preskakanje prepreke: Milica Vukas.

Poligon II – obruči: Ilijana Balog.

Poligon III – ubacivanje lopte u korpu: Mia Todorović.

Odgurivanje bicikla ili motorića: David Nađ.

Vožnja bicikla: Ana Bačikin.

Poligon za četvorogodišnjake: Milica Mikalački.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име