Zahvaljujući entuzijazmu kikindske DATA sportske agencije u partnerstvu sa KSV i grupi košarkaških radnika iz Bečeja, minulog vikenda je u „hramu sportova“ kraj Tise održan je Prvi međunarodni košarkaški turnir „Trofej Bečeja“ za mlađi uzrast.

-Posle januarskog Festivala košarke i majskog Roda kupa, želja nam je bila da i septembar obeležimo košarkaškim dešavanjem u Bečeju, koji nudi optimalne uslove za mlađi uzrast „basketaša“. Ovoga puta smo okupili po četiri ekipe u kategoriji dvanaestogodišnjaka i obe konkurencije četrnaestogodišnjaka. Oko 150 dece je bilo pod obručima. Naredni turnir će, nema sumnje, biti i masovniji i kvalitetniji, mada smo i „prvencem“ zadovoljni, prenosi utiske vlasnik DATA sport agencije Danijel Tamaši.

U kategoriji dvanaestogodišnjaka trijumfovali su Vrbašani, koji su zabeležili tri pobede protiv ekipe DIV basket iz Beograda 36:16, Nove Generacije iz Temišvara 84:13 i Bečeja 47:6. Drugoplasirani Beograđani su pobedili domaćina rezultatom 40:20 i Rumune 95:22. Najzad, gosti iz Temišvara su bili uspešniji od Bečejaca rezultatom 59:28. Za najboljeg igrača ove uzrasne kategorije proglašen je Goran Knežević iz Vrbasa.

Titeljankama prija u Bečeju, jer redovno prikazuju lepršavu igru i pobeđuju rivalke. Ovoga puta su bile uspešnije od domaćina rezultatom 81:19, vršnjakinja iz Temišvara 71:22, a Kuljanke nisu stigle na utakmicu. Rumunke su osvojile drugo mesto jer su pobedile Kuljanke sa 48:29 i Bečejke sa 42:40, koje su savladale Hajduk iz Kule rezultatom 43:30 i pripalo im je treće mesto. Pehar za MVP igračicu primila je Jovana Boričić iz Titela.

Najzad u kategoriji četrnaestogodišnjaka najbolja je bila ekipa DIV Basket iz Beograda. Prvo su pobedili Danubius iz Novog Sada rezultatom 31:18, potom Proleter iz Zrenjanina sa 43:36 i na kraju Bečejce rezultatom 38:28. Zrenjaninci su bili drugi, jer su savladali Novosađane sa 53:41 i Bečejce rezultatom 52:48. Zahvaljujući pobedi od 43:40 nad Bečejcima, Novosađani su bili treći. U ovom uzrasti pehar namenjen najboljem igraču pripao je Beograđaninu Aleksi Jovanoviću.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име