Predsednik opštine Bečej Vuk Radojević sa saradnicima posetio je danas, 1. septembra, osnovne škole na teritoriji opštine Bečej. Kamera portala „MojBečej“ zabeležila je posetu prvog čoveka opštine Osnovnoj školi „Zdravko Gložanski“, gde su, kao i drugim đacima u prvim razredima, uručene prvarice i zaštitni prsluci.

Vuk Radojević i članica opštinskog veća Svetlana Vuletić zadužena za obrazovanje posetili su i odeljenje Ib, gde je prvi put u školsku klubu selo 23 dece. Interesantan je podatak da u ovom razredu ima dva para blizanaca, dečak i devojčica iz jedne porodice i dva dečaka iz druge. Ipak, najveća potiska opština ne može se pohvaliti povećanim natalitetom. S druge strane, lokalna samouprava je trećim rebalansom budžeta opredelila određena sredstva upravo kako bi se ta činjenica izmenila, jer, statistika pokazuje da bi se broj rođene dece mogao još smanjiti. U pitanju su novčane naknade za prvorođeno dete i regresiranje boravka u predškolskim ustanovama za dete trećeg i četvrtog reda rođenja.

Uoči nove nastavne godine povećane su mere bezbednosti dece koja polaze u školu, pa je saobraćaj u Dositejevoj ulici, gde se osim OŠ „Zdravko Gložanski“ nalazi i Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Bratstvo“. Predsednik najveće potiske opštine naveo je još neke od investicija i projekata kojima lokalna samouprava namerava da pomogne školama. Među njima je i automobil koji će ovoj školi sigurno poslužiti, budući da se njeni objekti nalaze u dva naseljena mesta.

Inače, Skupština opštine Bečej usvojila je na poslednjoj sednici i odluku o mreži osnovnih škola na teritoriji opštine, kojima bi se očuvala slika obrazovnih ustanova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име