Kulturno – umetničko društvo „Đido“ predstojećeg vikenda organizuje prvi Međunarodni folklorni festival, na kom će se tokom tri večeri ljubiteljima pesme i igre predstaviti oko 500 plesača iz osam inostranih zemalja i Srbije.

-Želeli smo da našim sugrađanima priredimo nešto što ne mogu da viđaju svaki dan. Za skoro četiri decenije koliko postojimo, bili smo na mnogim velikim festivali kao gosti, pa nam je velika želja da i mi budemo organizatori jednog takvog, rekao nam je dugogodišnji umetnički rukovodilac u KUD-u „Đido“ Goran Dumanović.

Sve tri večeri nastupiće ansambli iz Srbije, tačnije prijatelji bečejskog KUD-a, a prve večeri, u subotu, 12. avgusta, predstaviće se gosti iz Mađarske, Rumunije i Turske, sutradan će zaigrati gosti iz Perua, Slovenije, Slovačke i Češke, a poslednjeg dana festivala, u ponedeljak, 14. avgusta, nastupiće plesači iz Makedonije i Rumunije.

Program svake večeri počinje u 20.30 sati, a predviđeno je da traje oko dva sata. Za potrebe festivala ispred zgrade opštine biće postavljena bina na kojoj će se atraktivnom pesmom i igrom predstaviti gosti. Svečano otvaranje prvog bečejskog međunarodnog festivala folklora biće uveličano vatrometom.

U slučaju lošeg vremena, organizator će manifestaciju premestiti u veliku salu Gradskog pozorišta.

Naš sagovornik, umetnički rukovodilac „Đida”, kako kaže, pred posebnim je izazovom, jer predstojeći trodnevni festival dolazi nedavno posle uručene mu Godišnje nagrade opštine Bečej.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име