Fudbalski klub Vojvodina iz Bačkog Gradišta, u znak sećanja na mladog igrača Davora Saboa koji je usled teške bolesti preminuo prošle godine, organizovao je proteklog vikenda memorijalni turnir.

Prvog dana na teren su izašli igrači 2011. godište i mlađi, a narednog dana generacija 2013. i mlađe.

Interesovanje dece iz bačkogradištanskog kluba za fudbal je veliko, pa je i to bio razlog da prvog vikend avgusta pozovu vršnjake iz okolnih i drugih mesta Vojvodine.

Rukovodstvo Vojvodine zadovoljno je odzivom i igrom učesnika. Žal za Davorom je velika jer je bilo poteza kakve je i taj perspektivni i vredni mladić pravio na istom tom terenu.

U konačnom plasmanu prvog dana najuspešni su bili dečaci iz Bačke iz Đurđeva, druga je ekipa Sutjeske iz Bačkog Dobrog Polja, treći su Srbobranci, a Vojvodina je četvrta.

Pojedinačni rezultati u kategoriji 2011. godište i mlađi: najbolji golman – Milan Jovanović, Bačka Đurđevo, najbolji stelac – Dario Radu, Vojvodina Bačko Gradište, najbolji igrač – Miroslav Matic, Sutjeska Bačko Dobro Polje.

Tokom takmičenja u nedelju najbolja je bila ekipa Vrbasa, sledi Vojvodina, potom Srbobran, a četvrto mesto pripalo je Jedinstvu iz Gospođinaca.

Pojedinačni rezultati u kategoriji 2013. godište i mlađi: najbolji golman, Luka Kežić – Vojvodina, najbolji stelac, Lazar Tutorov – Srbobran, najbolji igrač, Dušan Bajagić, Vrbas.

Prvog dana turnira učestvovalo je 135 učesnika iz devet ekipa.

Drugog dana ih je na teren izašlo 90-ak, okupljenih u šest ekipa.

Promocija sporta i fer pleja, ovaj događaj može se i tako okarakterisati, budući da su na stadion došli i članovi drugih sportskih klubova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име