Edukativno – naučnim radionicama za decu koje su organizovane od marta pa do aprila obeleženo je godinu dana od otvaranja Spomen – kuće Tan u Bečeju.

 Učenici iz bečejske Osnovne škole „Sever Đurkić“ neki su od učesnika ovih edukativnih skupova, a predavači su bili eksperti iz oblasti astronomije, biologije i kreativnih aktivnosti.

Prošle godine je 12. aprila svečano je otvorena spomen – kuća braće Tan u prisustvu mnogobrojnih zvanica, među kojima su pored predstavnika lokalne samouprave bili državna sekretarka Ministarstva ljudskih resursa Vlade Mađarske dr Roža Hofman, predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, pomoćnik u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Srbije dr Jovan Bazić i mnogi drugi. Podsetimo, potpunom obnovom i uređenjem kuće znamenitih Bečejaca, hemičara Karolja Tana i slikara Mora Tana, varoš kraj Tise dobila je pre mesec dana pravi kulturno edukativni centar. Posetioci imaju priliku da pogledaju izložene eksponate, ali i da testiraju logiku i probaju da odgovore na zadatke koji su postavljeni.

Naime, u jednom krilu zgrade smeštene su spomen sobe Karolja i Mora Tana, a u drugom je interaktivni naučni park sa 26 interesantnih interaktivnih eksponata i brojnim ilustracijama, namenjenim, pre svega, deci školskog uzrasta. Pored stalne postavke posvećene liku i delu renomiranog slikara Mora Tana, dok je jedna prostorija predviđena takođe za postavke.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име