U ponedeljak 20. marta počinje konkurs za upis dece u Predškolsku ustanovu „Labud Pejović“ Bečej u narednu radnu godinu.

Konkurs će trajati do 31. marta 2023. godine. Roditelji mogu da konkurišu elektronskim putem preko portala e-vrtić, ali i da dođu direktno u objekte vrtića u Bečeju, Bačkom Petrovom Selu i Bačkom Gradištu.

Roditelji čija već deca borave u vrtiću popunjavaće anketu, takozvanu produžavaonicu, a na osnovu njihovih potreba će biti poznato koliko će mesta ostati u vrtiću za narednu godinu.

Rezultati konkursa će biti objavljeni najkasnije do 8. maja, a roditelji će do 10. maja moći da se informišu o tome da li su uspešno konkurisali.

Deca koja se upisuju sa pravom prvenstva su deca iz nestimulativnih porodica, deca samohranih roditelja i druge osetljive kategorije.

Zaposleni u predškolskoj ustanovi su razgovarali u Bačkom Petrovom Selu i Bačkom Gradištu i u skladu sa potrebama će tamo biti otvarane nove grupe. U Bačkom Gradištu postoji velika potreba za otvaranjem nove jaslene grupe, dok će za decu u Bačkom Petrovom Selu takođe u skladu sa potrebama roditelja biti otvorena nova grupa.

Potpisivanje ugovora je od 22. do 26. maja.

Oko 300 dece predškolskog uzrasta će od septembra biti ispraćeno u školu.

Trenutno u predškolskoj ustanovi ima 55 vaspitnih grupa, raspoređenih u 13 objekata širom opštine Bečej. Od toga je 35 grupa sa celodnevnim boravkom, kao i 20 poludnevnih boraka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име