Foto: Policija, sajt MUP-a
Foto: Policija, sajt MUP-a

Na području Policijske uprave u Novom Sadu u protekloj nedelji dogodilo se 47 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba poginula, a 31 lakše i teže povređena. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 3.941.000 dinara, saopštavaju iz Odeljenja saobraćajne policije.

Saobraćajne nesreće su se dogodile zbog: neprilagođene brzine, devet, neustupanja prvenstva prolaza, 13 i jedna zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Policija je podnela 16 krivičnih prijava, zbog krivičnih dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a prekršajne prijave podnete su protiv 343 učesnika u saobraćaju. Izdato je 1.482 prekršajna naloga, iz saobraćaja je isključeno 171 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola i 41 vozilo zbog težih tehničkih neispravnosti.

Iz Uprave za vanredne situacije u Novom Sadu navode da je protekle nedelje na području Južnobačkog upravnog okruga evidentirano je 34 požara: na građevinskim objektima (osam), na otvorenom prostoru (25) i na saobraćajnim sredstvima (jedna).
U ovim događajima, za koji je vršen uviđaj, nije bilo poginulih ni povređenih lica, dok se pričinjena materijalna šteta procenjuje na oko 300.000 dinara.
Na osnovu izvršenih uviđaja, utvrđeno je da je jedan požar izazvan nehatom – nepažnjom.

Policijski službenici Uprave za vanredne situacije u Novom Sadu, imali su 38 intervencija, od kojih je 34 bilo na gašenju požara, jedna tehnička intervencija, toliko dežurstava, te lažnih dojava i iz grupe ostalih intervencija.

Uspešnim intervencijama i brzim i efikasnim postupanjem, sprečili su da u požarima ne dođe do još težih posledica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име