Putari koriste povoljno vreme za rekonstrukcije u Bečeju

0
583
Trenutno najveća investicija u Bečeju je rekonstrukcija Dositejeve ulice | Foto: Vlastimir Jankov
Trenutno najveća investicija u Bečeju je rekonstrukcija Dositejeve ulice | Foto: Vlastimir Jankov

Raduju se Bečejci povoljnim vremenskim uslovima za ovo godišnje doba, jer se izdatak za grejanje znatno umanjuje, ali i putari, pošto imaju optimalne uslove za radove na tri punkta u najvećoj potskoj varoši.

Najobimniji radovi su u Dositejevoj ulici, koja se totalno rekonstruiše. Zahvaljujući sredstvima Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, najneugledniji bečejski sokak u centru grada trebalo bi do Nove godine da postane prava „ulica iz snova“. Podzemni radovi u dužini 321 metra, gde se vrši zamena vodovodne, elektro i toplotne instalacije je u završnoj fazi, a uskoro se očekuje postavljanje novih trotoara od behaton ploča i nove jednosmerne kolovzne trake sa uzdužnim parking prostorom na desnoj strani. Valja dodati da su odobrena sredstva i za rekonstrukciju Trga Čilag na njenom kraju, koja će se obaviti u narednoj godini i tako će se spojiti sa već rekonstruisanom „Pogačom“ u centru grada.

Putari Zmaj Juvinu ulicu pretvaraju u pistu | Foto: Vlastimir Jankov
Putari Zmaj Juvinu ulicu pretvaraju u pistu | Foto: Vlastimir Jankov

Pošto se u Dositejevoj ulici, pored stambenih objekata, nalaze OŠ „Zdravko Gložanski“, Pošta i ŠOSO „Bratstvo“, frekvencija ljudi je velika i lokalna samouprava moli sugrađane za još malo strpljenja.

Strpljenje je potrebno i vozačima koji se kreću frekventnom Zmaj Jovinom ulicom, pošto se nastavlja lane započeta sanacija saobraćajnice i u njoj. Radne mašine i ljudstvo „Put-investa“ iz Sremske Kamenice su već uradile dve deonice, od već urađenog dela na raskrsnici sa Ulicom Svetozara Miletića do Zelene, nedavno od Zelene do Miloša Crnjanskog i do Nove godine bi trebalo da se završi ulica do kraja, popularnog „ogledala“, gde se uliva u Potisku ulicu.

Treći aktuelni punkt radova su trotoari u Zelenoj ulici od raskrsnice sa Novosadskom do Zelenog korzoa, čime će centar biti spojen adekvatnim pešačkim gazištem do Tise.

-Ovaj projekat se realizije u okviru akcije Ministarstva privrede „Gradimo zajedno“. Oni su obezbedili 3,3, a mi 4,7 miliona dinara. Na isti način u narednoj godini planiramo da uradimo rekonstrukciju trotoara i u Ulici Miloša Crnjanskog od Zmaj Jovine ulice do trga Čilag, čija rekonstrukcija kreće na proleće. Planiramo i Zelenu ulicu da presvučemo novim asfaltnim slojem i pretvorimo je u reprezentativnu gradsku ulicu. Ne završavaju se time radovi putara u narednoj godini. Novosadska ulica, koja je saobraćajno najfrekvantnije, jer se uliva u Industrijsku zonu, biće kompletno rekonstruisana sa biciklističkim stazama na bokovima. Tome treba dodati još nekoliko manjih ulica za koje su svoje glasove dali sugrađani u akciji „I ti se pitaš“ za koju smo u opštinskom budžetu izdvojili 100 miliona dinara, onda je jasno da će strpljenje sugrađana biti potrebno i naredne godine, a sve za njihov bolji kvalitet života, ponosno konstatuje predsednik opštine Bečej Dragan Tošić.

Počelo je postavljanje trotoara u Zelenoj ulici | Foto: Vlastimir Jankov
Počelo je postavljanje trotoara u Zelenoj ulici | Foto: Vlastimir Jankov

Naravno, nisu samo to planirani investicioni radovi u narednoj godini najveće potiske opštine. Rešavanje vodosnabdevanja u Bačkom Petrovom Selu je, takođe, kapitalni projekat, pa izgradnja kružnog toka na ulazu u Bačko Gradište iz pravaca Novi Sad i Čurug, uređenje atarske kanalske mreže, puteva do plodnih oranica… Široka lepeza radova, radi zadovoljenja svih.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Uključena je moderacija komentara. Vašem komentaru može biti potrebno određeno vreme da se pojavi.