Trenutno najveća investicija u Bečeju je rekonstrukcija Dositejeve ulice | Foto: Vlastimir Jankov
Trenutno najveća investicija u Bečeju je rekonstrukcija Dositejeve ulice | Foto: Vlastimir Jankov

Raduju se Bečejci povoljnim vremenskim uslovima za ovo godišnje doba, jer se izdatak za grejanje znatno umanjuje, ali i putari, pošto imaju optimalne uslove za radove na tri punkta u najvećoj potskoj varoši.

Najobimniji radovi su u Dositejevoj ulici, koja se totalno rekonstruiše. Zahvaljujući sredstvima Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, najneugledniji bečejski sokak u centru grada trebalo bi do Nove godine da postane prava „ulica iz snova“. Podzemni radovi u dužini 321 metra, gde se vrši zamena vodovodne, elektro i toplotne instalacije je u završnoj fazi, a uskoro se očekuje postavljanje novih trotoara od behaton ploča i nove jednosmerne kolovzne trake sa uzdužnim parking prostorom na desnoj strani. Valja dodati da su odobrena sredstva i za rekonstrukciju Trga Čilag na njenom kraju, koja će se obaviti u narednoj godini i tako će se spojiti sa već rekonstruisanom „Pogačom“ u centru grada.

Putari Zmaj Juvinu ulicu pretvaraju u pistu | Foto: Vlastimir Jankov
Putari Zmaj Juvinu ulicu pretvaraju u pistu | Foto: Vlastimir Jankov

Pošto se u Dositejevoj ulici, pored stambenih objekata, nalaze OŠ „Zdravko Gložanski“, Pošta i ŠOSO „Bratstvo“, frekvencija ljudi je velika i lokalna samouprava moli sugrađane za još malo strpljenja.

Strpljenje je potrebno i vozačima koji se kreću frekventnom Zmaj Jovinom ulicom, pošto se nastavlja lane započeta sanacija saobraćajnice i u njoj. Radne mašine i ljudstvo „Put-investa“ iz Sremske Kamenice su već uradile dve deonice, od već urađenog dela na raskrsnici sa Ulicom Svetozara Miletića do Zelene, nedavno od Zelene do Miloša Crnjanskog i do Nove godine bi trebalo da se završi ulica do kraja, popularnog „ogledala“, gde se uliva u Potisku ulicu.

Treći aktuelni punkt radova su trotoari u Zelenoj ulici od raskrsnice sa Novosadskom do Zelenog korzoa, čime će centar biti spojen adekvatnim pešačkim gazištem do Tise.

-Ovaj projekat se realizije u okviru akcije Ministarstva privrede „Gradimo zajedno“. Oni su obezbedili 3,3, a mi 4,7 miliona dinara. Na isti način u narednoj godini planiramo da uradimo rekonstrukciju trotoara i u Ulici Miloša Crnjanskog od Zmaj Jovine ulice do trga Čilag, čija rekonstrukcija kreće na proleće. Planiramo i Zelenu ulicu da presvučemo novim asfaltnim slojem i pretvorimo je u reprezentativnu gradsku ulicu. Ne završavaju se time radovi putara u narednoj godini. Novosadska ulica, koja je saobraćajno najfrekvantnije, jer se uliva u Industrijsku zonu, biće kompletno rekonstruisana sa biciklističkim stazama na bokovima. Tome treba dodati još nekoliko manjih ulica za koje su svoje glasove dali sugrađani u akciji „I ti se pitaš“ za koju smo u opštinskom budžetu izdvojili 100 miliona dinara, onda je jasno da će strpljenje sugrađana biti potrebno i naredne godine, a sve za njihov bolji kvalitet života, ponosno konstatuje predsednik opštine Bečej Dragan Tošić.

Počelo je postavljanje trotoara u Zelenoj ulici | Foto: Vlastimir Jankov
Počelo je postavljanje trotoara u Zelenoj ulici | Foto: Vlastimir Jankov

Naravno, nisu samo to planirani investicioni radovi u narednoj godini najveće potiske opštine. Rešavanje vodosnabdevanja u Bačkom Petrovom Selu je, takođe, kapitalni projekat, pa izgradnja kružnog toka na ulazu u Bačko Gradište iz pravaca Novi Sad i Čurug, uređenje atarske kanalske mreže, puteva do plodnih oranica… Široka lepeza radova, radi zadovoljenja svih.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име