Predsednik najveće potiske opštine mr Vuk Radojević iskoristio je prvo ovogodišnje zasedanje Skupštine opštine Bečej da iznese zanimljivu konstataciju vezanu za putnu infrastrukturu, koja je decenijama „rak rana“ svih na putevima u ovom delu Potisja.

-Nismo mi krivi što se decenijama nije ulagalo u putnu infrastrukturu i što je ona zaista devastirana. Međutim, pokušavamo da poboljšamo situaciju sopstvenim sredstvima, ali i dobrom komunikacijom sa Ministarstvom građevine, saobraćaja i infrastrukture. Moram da naglasim da je pomenuto ministarstvo lane uložilo 165 miliona dinara u putnu infrastrukturu naše opštine. Izgrađen je novi kružni tok na ulazu iz pravca Bačkog Gradišta i Novog Bečeja, potpuno je rekonstruisan put od kružnog toka kroz Industrijsku zonu, te potencijalni investitori neće imati poteškoće u saobrćajanoj komunikaciji, jer je presvučen novim slojem asfalta i Srbobranski put od Industrijske zone do ulaza u Bečej i dalje Petrovoselski put do izlaza iz Bečeja prema Bačkom Petrovom Selu. Za ovu godinu je planirano ulaganje novih 124 miliona dinara. Između ostalih destinacija, radiće se preostala dva kilometra puta prema Bačkom Petrovom Selu i onda će ovaj put biti potpuno rekonstruisan. To znači da je Vlada Republike Srbije u poslednje dve godine izdvojila oko 2,5 miliona evra za poboljšanje situacije na putevima u bečejskoj opštini. Zahvalni smo zbog toga, mada su potrebe, ponavljam zbog inertnosti ranijih lokalnih vlasti, još uvek velike, konstatuje prvi čovek bečejske opštine Vuk Radojević.

Lokalna sredstva se koriste za asfaltiranje ulica na marginalnim delovima naselja, čiji žitelji decenijama leti dižu oblake prašine, u jesen i proleće se najčešće zaglavljuju kolima u blatu, a zimi im niko ne čisti kolovoz od snega.

-Zahvaljujući činjenici da se te ulice vode kao nekategorisani putevi i mogućnosti da koristimo sredstva od zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta, asfaltirali smo minule godine niz ulica u delu Bečeja zvanom Mala Bosna, a i ove godine ćemo slično uraditi ne samo u Bečeju, već i u Bačkom Gradištu i u Bačkom Petrovom Selu. Uz to, dovoljno je da kažem da je ovogodišnji budžet Direkcije za izgradnju bečejske opštine 143 miliona dinara, pa da bude jasno da opštinski budžet više nema samo socijalni karakter, već da se pojavljuje i razvojna crta, zaključuje Radojević.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име