Renomirani fotografi Goran Kukić, Igor Mandić i Tomislav Peternek predstaviće se utorak 9. februara Bečejcima putujućom izložbom imena „Putovanja tri objektiva“ u galeriji „Krug“ pod krovom Gradskog pozorišta Bečej.

Posetioci će imati priliku da vide 60 fotografija različitih stilova do 16. februara, a večeras i da čuju nešto i eksponatima, pošto će autori prisustvovati svečanom otvaranju od 18 sati.
Ideja ovog projekta je nastala iz potrebe da se prevaziđe očigledna centralizacija umetničkih dešavanja. Činjenica je da se većina kulturnih manifestacija odigrava u velikim gradovima. Namera autora ovog projekta je da se kulturno „ožive“ i manja mesta u Srbiji. Ovoga puta kroz izložbu fotografija, ali i razgovor i druženje s njihovim autorima. Cilj je da se skrene pažnja na fotografiju kao vid komunikacije koji oplemenjuje.

-Nadamo se da će ova izložba, između ostalog, motivisati ljude da više pažnje posvete fotografiji, da će ih pokrenuti da osnivaju foto klubove i da organizuju slične izložbe u svojim sredinama, zajednički konstatuju autori izložbe.

Atraktivna izložba je premijerno prikazana 24. novembra 2015. godine u Sečnju i od tada neprestano putuje po raznim mestima Srbije. Bečejcima se ukazala prilika de je vide tokom narednih nedelju dana, a čast da večeras i upoznaju autore.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име