Putujuća izložba „Ana Frank – istorija za sadašnjost“ predstavljena je Bečejcima, zahvaljujući aktivnostima profesora Ekonomsko – trgovinske škole Bečej, koja je i domaćin izložbe u Gradskom muzeju Bečej.

Izložba je deo regionalnog projekta „Historija, istorija, povjest – Lekcije za sadašnjost“, u organizaciji Otvorene komunikacija iz Beograda i Kuće Ane Frank iz Amsterdama, a lokalni partner bečejske škole je ovdašnji Gradski muzej.

Kroz postavku će posetioce muzeja voditi učenici ETŠ Bečej koji su prošli pripremni trening za vršnjačke edukatore, u realizaciji Otvorene komunikacije.

Vodiči su na raspolaganju svakog radnog dana od 10.30 do 12 sati i od 16.30 do 18 sati, a 5. oktobra se grupne posete mogu realizovati tokom čitavog dana.

Izložba u Bečeju ima propratne aktivnosti i dobila je i lokalni karakter.

Učenici škole domaćina pripremili su specijalitete aškenaske kuhinje koje su poslužili na svečanom otvaranju izložbe. Osim kulturnog i istorijskog doživljaja, posetioci su mogli da se upoznaju i sa delom jevrejske kuhinje.

Izložba je prikazana na 300 mesta u svetu, a u Gradskom muzeju Bečej zainteresovani mogu da je pogledaju od 27. septembra do 11. oktobra.

 

Pogledajte TV prilog

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име