Meštani Radičevića okupili su se sinoć u prostoriji biblioteke u tom mestu gde su u okviru akcije „Budžet po meri građana – I ti se pitaš“ predstavnicima opštine Bečej izneli neke od problema koje bi trebalo početi rešavati novcem iz budžeta u narednoj godini.

Na sastanku je bilo reči i o nedovršenoj crkvi u centru sela, iako ona ne može biti finansirana iz budžeta opštine.

Uz to, meštani su pokušali da predlože kompromisno rešenje za prostor za okupljanje jer im to, kako kažu, nedostaje. Uz opremanje prostora za glumce u Domu kulture, kao i uređenje trotoara i izgradnja parking mesta kod škole, ređali su i komunalne probleme kao što su divlja deponija, proširenje javne rasvete i unapređenje usluge koje pruža Javno preduzeće „Vodokanal“ Bečej. Komentari su se u tom smislu odnosili na stanje vodovodne mreže, od kvaliteta vode za piće do atmosferskih voda.

Jedna od izvesnijih investicija u Radičeviću je sanacija objekta fudbalskog kluba, kao jedinog gde se okupljaju rekreativci.

Trenutno svi građani opštine Bečej mogu da predlože svoje budžetske prioritete putem sajta participativni – budzet.rs. Kada se prioriteti prikupe, za svaku mesnu zajednicu napraviće se lista za glasački listić. Glasački dani su 26. i 27. novembar, od kojih je oba dana moguće glasati putem interneta, a u nedelju u prostorima mesnih zajednica. Nacrt budžeta za narednu godinu planiran je za 6. decembar, a 21. decembra će građani imati priliku učestvuju u javnoj raspravi.

Ukupan predviđeni iznos za prioritete građana je 50 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име