Radio Novi Bečej od danas (12. novembar) više ne emituje program. Posle 18 godina emitovanja programa Novobečejci više nemaju svoj radio.

– Agencija za privatizaciju donela je zaključak o obustavi postupka privatizacije, što znači da JP „Radio NB“, na osnovu odredbi Zakona o javnom informisanju i medijima više nema prava da emituje program, izjavila je u poslednjim vestima Slađana Đorđijev, direktorka radija NB. Na osnovu Zakona o javnom informisanju i medijima, rok za privatizaciju medija istekao je 31. oktobra 2015. godine, a od 73 medija koja je trebalo da budu privatizovana, prodato je manje od polovine, tačnije 35.

Podsećamo, Radio Novi Bečej koji je svoj program emitovao na srpskom i mađarskom jeziku, na frekvenciji 106,1 MhZ, osnovan je odlukom Skupštine opštine Novi Bečej maja 1994. godine. Svoje prve signale u etar, počeo je da emituje neposredno pred Velikogospojinske dane 1997. godine, kao eksperimentalni program, koji je već te godine, u novembru, postao legalni emiter, sa dozvolom za rad. Nakon objave o prestanku emitovanja signala stiže veliki broj poziva od vernih slušalaca radija NB, koji se u neverici raspituju o daljoj sudbini ove informativne kuće, koja je poslednjih 18 godina 365 dana emitovala sve informacije od opšteg značaja za stanovnike opštine Novi Bečej, negujući kako srpski tako i mađarski jezik, stvaralaštvo i kulturu, baveći se svim segmentima svakodnevnog života.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име