Zdravstvena kriza ne dolazi sama. Reflektuje se na sve članove društva, a obično donosi socijalne i ekonomske promene koje neretko pogađaju upravo najosetljive.

O mentalnom zdravlju se, nažalost, malo govori. Još se manje traži podrška stručnjaka.

Centar za socijalni rad Bečej organizovao je za zaposlene u Predškolskoj ustanovi „Labud Pejović“ radionicu koja je trebalo da da odgovore na to kako je korona virus uticao na svakodnevni život i rad, kao i kakve je posledice epidemija ostavila.

– Pandemija jeste bila kriza i mi nismo imali predah niti se oporovali od toga, a već se desila nova kriza, a to je rat u Ukrajini, nove promene, nove neizvesnosti. Mi ćemo krajem decembra imati rezultate našeg istraživanja koje sprovodimo i očekujemo da ćemo ipak spoznati neke posledice. Svetska zdravstvena organizacija već govori da su to anksioznost, depresija i neke druge psihičke posledice. Mi očekujemo da ćemo i mi doći do sličnih saznanja. Nama je najvažnije da otkrijemo koji su to najvažniji mehanizmi za očuvanje mentalnog zdravlja da bismo ih tokom sledeće godine promovisali i koristili ih, rekla je Ivona Božović, direktorka Centra za socijalni rad Bečej.

Bečejska Predškolska ustanova zbog svoje delatnosti, a to je pre svega vaspitni i obrazovni rad sa decom, usko sarađuje sa Centrom za socijalni rad. Radionice su samo jedna od zajedničkih aktivnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име