Radnici u Srbiji zauzeti su preživljavanjem, ne poznaju svoja prava, stoga su neretko u nepovoljnom položaju.

Primena propisa, koji sami po sebi ne idu na ruku radnicima, takođe je problematična, a sindikalne organizacije nisu dovoljno uticajne, iako b mogli da budu, kada se uzme u obzir činjenica da su radnici jedna od brojnijih kategorija u našem društvu.

-Sindikalnim organizacijama takođe nedostaje tzv. sindikalno obrazovanje koje ne mora nužno da znači visokoškolsko obrazovanje, ali podrazumeva upućenost u propise, veštine pregovaranja, lojalnost članovima i radnicima uopšte, a sve to bi značajno uticalo na poboljšanje položaja radnika u Srbiji, rekla je za portal MojBečej.rs Željka Jorgić Đokić, diplomirana pravnica i savetnica u Savezu samostalnih sindikata Vojvodine.

 

Pogledajte ceo TV intervju.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

1 KOMENTAR

  1. Glanu ulicu po njoj nazvati i za zivota joj podici spomenik.Jedina zdrava osoba u ovom gradu pa i pokrajini.Prvi put da neko u ovom nicemu javno kaze prave stanje,prvi put od hapsenja grupe gradjana i radnika PIK Beceja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име