Izgradnja pešačko – biciklističke staze na putu ka Bisernom ostrvu u Bačkom Gradištu započeta polovinom februara dobro teku, ocenio je danas tokom obilaska predsednik opštine Bečej Vuk Radojević.

Prema njegovim rečima, moguće je da će staza biti završena pre predviđenog roka koji je dat do polovine maja. Staza je dugačka 1.400 metara, a široka ukupno 3,5 metara. Dva metra širine staze pripada biciklistima, a preostali deo pešacima.

Osim ulaganja u bezbednost učesnika u saobraćaju u tom delu Bačkog Gradišta, ova staza unaprediće turističku i rekreativnu ponudu, ističe predsednik opštine i ujedno je bio i višegodišnji prioritet građana u akciji „Budžet po meri građana – I ti se pitaš“.

Lokalna samouprava je tokom 2016. godine sanirala deo puta prema Bisernom ostrvu i Parku prirode „Stara Tisa“, a predsednik opštine podseća i ulaganje u saniranje mosta preko Stare Tise. Ukupna vrednost projekta 58 miliona dinara, od čega veći deo finansira pokrajinska vlada u iznosu od 43 miliona dinara, a opština Bečej preostali deo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име