Na 36. sednici Skupštine opštine Bečej za predsednik opštine Bečej izabran je Vuk Radojević, odbornik iz Srpske napredne stranke. Radojević je na funkciju predsednika opštine, drugi put, izabran usled smrti njegovog prethodnika Dragana Tošića.

Osim što je lokalni parlament imenovao novog predsednika opštine, imenovani su i stari – novi zamenik, odnosno zamenica Svetlana Vuletić, kao i članovi Opštinskog veća kojima je svima zbog prestanka mandata Dragana Tošića kao predsednika prestao mandat.

Za Vuka Radojevića, kao i za staro – novo opštinsko veće, glasalo je 28 odbornika, od prisutnih 32, dok su četiri glasačka listića u kutiji bila nevažeća.

Radojević je novinarima, između ostalog, rekao da će nastaviti razgovore sa ministarstvom vezano za projekat izgradnje kanalizaciomne mreže, kao i za projekat rekonstrukcije objekta Osnovne škole „Sever Đurkić“.

Podsetimo, Dragan Tošić preminuo je 29. marta u 51. godini života nakon teške bolesti.

Inače, na sednici Skupštine opštine Bečej su imenovani i novi članovi nadzornog odbora Javnog preduzeća „Toplana“ Bečej. Radi se o Zoltanu Šariju, diplomiranom inženjeru informatike, predsednik Nadzornog odbora i Tamari Cvejanov, diplomiranom inženjeru šumarstva, članica Nadzornog odbora.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име