Vuk Radojević | Foto: Saša Marić
Vuk Radojević | Foto: Saša Marić

Mandatar Vlade Vojvodine Igor Mirović (Srpska napredna stranka) izjavio je da će aktuelni predsednik opštine Bečej Vuk Radojević biti na čelu sekretarijata za poljoprivredu.

Na mestu predsednika opštine Bečej Radojevića bi mogli da zamene, kako saznaje portal MojBečej, Zoran Popov, direktor Linde gas Srbija, odnosno Dragan Tošić, trenutno zamenik predsednika opštine Bečej. Popov i Tošić bili su na listi SNS-a na aprilskim lokalnim izborima.

Vuk Radojević je ponovo na funkciju predsednika opštine Bečej izabran 10. juna ove godine, a na istoj je bio prethodne četiri. Prema propisima, on istovremeno ne može da bude na funkciji predsednika opštine i sekretara u Vladi Vojvodine, te bi umesto njega na čelo opštine morao doći neko sa odborničke liste u lokalnom parlamentu.

Nova pokrajinska vlada, prema najavama mandatara Mirovića, imaće jedan sekretarijat više u odnosu na prethodnu, sekretarijat za socijalna pitanja, demografski razvoj i ravnopravnost polova, a od ukupno 12 resora, na čelu osam biti naprednjaci, dok će preostala četiri pripasti Socijalističkoj partiji Srbije, Pokret usocijalista, Socijaldemokratskoj partiji Srbije i Savezu Vojvođanskih Mađara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име