Kod javne nabavke za radove na pojačanom održavanju atarskih puteva, komisija za javnu nabavku promenila je konkursnu dokumentaciju nakon što je zainteresovalo lice ukazalo na kršenje zakona.

– Kod dodatnih uslova, kod tehničkog kapaciteta, naveli ste da ponuđač mora da raspolaže opremom i vozilima na dan objave poziva za podnošenje ponuda. Ovim putem vam skrećemo pažnju na to da Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki poništava postupke javnih nabavki koji imaju tako određeni uslov, te vas molimo da to u dokumentaciji promeniti i odredite da neophodnim tehničkim kapacitetom ponuđač treba da raspolaže na dan podnošenja ponuda ili na dan zaključenja ugovora. Takođe bismo vam ovim putem skrenuli pažnju na dodatne uslove koji se tiču kadrovskog kapaciteta ponuđača. Naime, naveli ste da ponuđač mora da ima najmanje 20 zaposlenih u stalnom radnom odnosu. Što se tiče angažmana radnika, molimo vas da napravite izmene i u tom delu, budući da nikako niste smeli da postavite takav diskriminišući uslov i time isključite potencijalne ponuđače koji bi, zbog učestvovanja u postupku javne nabavke, angažovali dodatne radnike.

I ovde vam ukazujemo na to da Republička komisija za postupke u javnim nabavkama ovakve tendere poništava, pisalo je zainteresovano lice. Naručilac je bio u obavezi da objavi pitanje zainteresovanog lica na portalu javnih nabavki i na svom sajtu, kao i da u roku od tri dana promeni dokumentaciju u skladu sa propisima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име