Otklonjena je i poslednja dilema oko završne faze rekonstrukcije glavnog azbestnog vodovodnog prstena, starog pola veka, u najmanjem selu novobečejske opštine Bočaru.

Sve je počelo pre šest godina radovima u kratkoj Zmaj Jovinoj ulici do hidrofora u centralnom parku, nastavljena je tek minulog leta od hidrofora duž delova Vojvođanske i Maršala Tita ulica, a najduži završni radovi obaviće se u godini koja dolazi delom Banatske i Žarka Zrenjanina do pomenute Zmaj Jovine ulice.

-Sada je izvesno da ćemo toliko čekani posao završiti, jer je okončana javna nabavka za završnu fazu rekonstrukcije glavnog vodovodnog prstena u selu. Posle početne faze od par stotina metara, letos je pančevačka firma „Hidrovod“ uspešno završila zamenu azbestnih cevi novim plastičnim u ukupnoj dužini od 444 metra, a sada je pred firmom GP Novi Bečej da uradi isti posao u ukupnoj dužini 986 metara, Banatskoj 686 i Žarka Zrenjanina 300, kada se početkom naredne godine steknu uslovi za izvođenje radova, rekao nam je predsednik Saveta Mesne zajednice Bočar Igor Munćan.

Letošnji posao bio je vredan 2,8 miliona dinara, a predstojeći vredi 4,6 miliona dinara. Sredstva za oba projekta obezbeđena su najvećim delom od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, a ulog lokalne samouprave je 600.000 dinara u prvom i 1.430.000 dinara u drugom slučaju. Kada rekonstrukcija bude potpuno gotova, Bočarci će imati kvalitetniju distribuciju vode do svih domova u selu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име