Konkurs za stipendiranje studenata koji žive na teritoriji opštine Bečej objavljen je na sajtu opštine Bečej 29. novembra i otvoren je 15 dana.

Opština Bečej će u tekućoj nastavnoj 2016/2017. godini stipendirati 45 novih studenata koji žive na teritoriji najveće potiske opštine, odlučilo je Opštinsko veće opštine Bečej 27. oktobra. Studenti koje opština bude na ovaj način pomagala dobijaće po 8.000 dinara, ukupno 10 meseci.

Tekuće akademske godine, na osnovu izveštaja bečejske ispostave Nacionalne službe za zapošljavanje, prednost na konkursu data je studentima deficitarnih zanimanja i to: mašinstva, farmacije, a imaće je i budući elektroinžinjeri, inženjeri zaštite na radu, tehnolozi i profesori prirodnih predmeta, odnosno matematike, fizike, hemije i biologije.

Od prošle nastavne godine opštinska studentska stipendija je sa 7.000 dinara povećana za 1.000 dinara, a za te namene u budžetu opštine za 2017. godinu planira se iznos od oko 3.600.000 dinara.

Stipendije mogu dobiti studenti koji su državljani Srbije i imaju prebivalište u opštini Bečej, redovni su studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač republika, finansiraju se iz republičkog budžeta, prvi put su upisani u tekućoj školskoj godini na godinu studija prvog ili drugog stepena, ili imaju prvi put upisan status apsolventa, tokom studiranja nisu obnavljali godinu, tokom studija imaju prosečnu ocenu najmanje 8, da su studenti treće ili četvrte godine osnovnih akademskih studija, ili prve i druge godine master studija ili da prvi put imaju status apsolventa na osnovnim akademskim studijama ili master studijama…

Spisak potrebne dokumentacije, objavljen na sajtu opštine Bečej, kao i druge detalje vezane za konkurs možete videti ovde.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име