Trenutno je oko 140 aktivnih slučajeva zaraze korona virusom u opštini Bečej, u odnosu na prethodni dnevni izveštaj kad ih je bilo 126. Do sada je u opštini Bečej treću, buster dozu vakcine, primilo oko 8.000 ljudi.

Dnevni izveštaj za 12. januar 2022. godine.

Na osnovu podataka dobijenih od Doma zdravlja Bečej Štab za vanredne situacije opštine Bečej raspolaže sledećim podacima:

–   U poslednja 24 časa urađeno je 80 antigenskih testova od kojih je 26 pozitivno na kovid- 19.

–   Uzorkovano je 39 PCR testova i poslato na analizu u Institut za javno zdravlje Vojvodine

–  Pristiglo je 29 rezultata PCR testova od kojih je 10 pozitivno na kovid- 19

–    U poslednja 24 časa dve osobe su upućene na hospitalizaciju.

–   Građani za koje se sumnja da su zaraženi, kao i lica za koje se sumnja da su bila u kontaktu sa zaraženim licima, stavljeni su u četrnaestodnevnu izolaciju.

Prema podacima dobijenim od Instituta za javno zdravlje Vojvodine u epidemiji kovid – 19 u opštini Bečej zaključno sa 12. januarom obolelo je ukupno 5.470 građana. Na današnji dan registrovano je 139 aktivnih slučajeva zaraze korona virusom.

Tokom jeseni su građani opštine Bečej u većoj meri u odnosu na ranije pokazali interesovanje za vakcinaciju protiv korona virusa, naveli su novinarima iz Doma zdravlja Bečej.

-Sada je zbog praznika bio malo slabiji broj podeljenih vakcina, ali ove nedelje se polako ponovo povećava zainteresovanost građana, navode.

U opštini Bečej, podsećaju iz ove zdravstvene ustanove, postoji jedna zvanična Kovid ambulanta (zgrada nekadašnje „Jodne Banje“), ali  i dečiji dispanzer i svi ostali objekti u okolnim selima imaju odvojene prostore(izolacije) koje po potrebi služe kao kovid ambulante za pacijente koji su suspektni na virus. Radno vreme je od 7 do 20 časova svakog radnog dana, a vikendom od 8 do 18 časova.

-Nakon isteka ovog radnog vremena za sve pacijente sa sumnjom na kovid imaju mogućnost da se jave u hitnu službu, odnosno ulaz pored hitne službe, gde postoji  izdvojen prostor izolacije za ove pacijente ako im je hitno i ne mogu da dočekaju ujutru da se otvori Covid ambulanta. Praktično, svim pacijentima koji imaju simptome virusa kovid, dostupan je pregled 24 časa dnevno, objašnjavaju iz Doma zdravlja Bečej.

Dom zdravlja Bečej raspolaže, u većini slučajeva, vakcinama sledećih proizvođača – Sinopharm, Pfizer, Astra Zeneka, Moderna, Sputnik.

-Posebno najavljivanje za primanje vakcine nije potrebno, ali se pacijenti upisuju i pozivaju naknadno ako ih je jedan ili dvoje, a vakcina je pakovana u 10 doza. U tom slučaju, da ne bismo bacali neutrošene vakcine, ti pacijenti se stavljaju na listu i pozivaju da naknadno dođu kada ih se pojavi još zainteresovanih, navode iz Doma zdravlja.

Zaključno sa 11. januarom ove godine (skoro godinu dana od mogućnosti vakcinacije u Bečeju), prvih doza vakcina protiv kovid – 19 dato je 12.680, drugih 12.385, a treće 8.000.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име