Bilbordi Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) uništeni su na više mesta na teritoriji opštine Bečej. Na vandalizam koji se dogodio u četvrtak 24. marta  dan kasnije saopštenjem za medije reagovao je samo Srpski pokret obnove (SPO) Bečej. U dopisu medijima SPO oštro je osudio uništavanje bilborda sa predizbornim porukama Lige socijaldemokrata Vojvodine i pozvao na fer kampanju.

– SPO će uvek biti protiv isključivosti, diskriminacije i nasilja u bilo kom obliku. Sloboda mišljenja, govora i političkog delovanja mora biti neprikosnovena i neotuđiva. Stoga, Srpski pokret obnove poziva nadležne organe da što pre pronađu i adekvatno sankcionišu vinovnike ovih dela, koji su u suprotnosti sa atmosferom mira i nacionalne, verske i kulturne tolerancije po kojoj je Bečej poznat, a bečejsku javnost da osudi nasilje i solidariše se sa onima koji su nasilju izloženi. SPO Bečej takođe poziva sve stranke da deluju u duhu civilizovane i demokratske zajednice, koja u tom smislu, pogotovo u vreme predizborne kampanje, treba da podrazumeva ravnopravnost i toleranciju“, navodi se u saopštenju.

Izuzmimo SPO,  druge političke stranke nisu se redakciji portal MojBečej.rs obratili saopštenjem povodom uništavanja bilborda ligaša, dok su Zdravko Petrović, u ime liste koju predvodi, „Građanska lista Zdravko Petrović“, i Milan Bokun, koordinator pokreta „Dosta je bilo“, na društvenoj mreži Fejsbuk osudili vandalski čin.

Podsetimo na to da su bilbordi LSV, takođe na teritoriji cele opštine, u decembru prošle godine prefarbani i išarani.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име