Sedma regionalna izložba radova i rukotvorina u Gradskom muzeju Bečej otvorena je do 1. oktobra. Ova tradicionalna postavka okupila je 193 izlagača sa 413 ručnih radova i rukotvorina iz 14 udruženja sa teritorije Vojvodine, ali i znatan broj posetilaca.

Predsednik organizatora Kalman Pfau je na svečanom otvaranju pohvalio angažman rukotvoraca, te istakao da je ovogodišnja postavka okupila najbolje od najboljeg što pripremaju kreativci i čuvari tradicije sa teritorije Vojvodine.

Kustos – istoričar u Gradskom muzeju Bečej Nemanja Karapandžić očekuje da ovaj skup nastavi da bude tradicionalan.

– Pet godina je optimalan period za organizovanje manifestacija, izložbi. Nakon toga često dođe do zasićenja i kreativaca i posetilaca. Činjenica da je ovo sedma izložba govori da se vrednuje angažman rukotvoraca i da će njihov rad biti i plodonosniji, naveo je Nemanja Karapandžić.

Organizator ove tradicionalne manifestacije je ovdašnje Kulturno umetničko društvo Orion, u saradnji sa Gradskim muzejom, a sufinansiraju je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i opština Bečej. Beli vez, ali i pedantna izrada svedenih kombinacija boja, ali atraktivniji izražaj, kao i odevni predmeti, ručno rađeni ukrasi i nameštaj, deo su postavke koju ne bi trebalo propustiti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име