Foto: Ilustracija, sportski centar u Bečeju
Foto: Ilustracija, sportski centar u Bečeju

Posle rekonstrukcije javne rasvete na Tiskom keju, gde je postavljeno 57 novih stubova i isto toliko živinih sijalica zamenjeno štedljivim led svetiljkama, u toku je i rekonstrukcija javne rasvete oko sportskog centra. Međutim, ovde neće biti postavljeni novi stubovi, već će se postojeći očistiti, zaštititi i ofarbati.

-Ovo je sufinansirajući projekat sa Pokrajinskim sekretarijatom za energetiku i mineralne sirovine, koji je obezbedio nešto preko milion dinara, a naš udeo je oko 300.000 dinara, rekao nam je direktor Direkcije za izgradnju Bečeja Goran Matić. Posao je poveren bečejskoj firmi „Elektroliv“ i firmi iz Bačkog Petrovog Sela, koje su na javnoj nabavci dali zajedničku ponudu, a radovi bi trebali da budu gotovi do kraja ovog meseca. U pitanju je zamena postojećih živinih sijalica od 125 vati na velikom parkingu i oko „hrama sportova“ kraj Tise, novim štedljivim led svetiljkama od 30 vati. Znajući da je velelepni objekat pušten u rad 1987. godine, te da je javna rasveta urađena nešto ranije, to znači je rekonstrukcija stigla posle tri decenije. Ono što posebno raduje, ovo neće biti jedini posao vezan za osvetljenje u bečejskom sportskom centru. Odobren je i projekat adaptacije unutrašnjeg osvetljenja objekta, koji će se realizovati u dve faze.

-Prva faza podrazumeva adaptaciju, izuzev zatvorenog bazena, osvetljenja svih sadržaja objekta pod krovom. Osvetljenje unutrašnjeg bazena će biti obavljena u drugoj fazi, kada će se raditi i osvetljenje na kompleksu otvorenih bazena. Investicija prve faze iznosi 8,9 miliona dinara, od čega je 5,9 miliona obezbedila pokrajina, a po 1,5 milion lokalna samouprava i naša ustanova, saznali smo od direktora sportskog centra u Bečeju Dejana Stanojeva. Efekat aktuelnih radova bi trebalo videti već prilikom plaćanja prvih računa za električnu energiju, jer stručnjaci kažu da će oni biti upola manji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име