Javno preduzeće „Komunalac” u saradnji sa lokalnom samoupravom izvodi radove na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulici Brigadira Ristića, potez od ulice Ivo Lole Ribara do ulice JNA.

Godinama unazad ova ulica je jedna od najugroženijih, što se tiče vodovodne mreže, i ulica sa najvećim brojem intervencija na glavnom vodu. Miloš Zvekić, direktor JP „Komunalac” je istakao da je završetak radova predviđen za desetak dana. – Ušli smo u završnu fazu. Pored ove ulice ima još ulica koje su u kritičnom stanju.

Konkurisali smo kod Pokrajinskog sekretarijata za vodoprivredu, kako bi i te ulice doveli u redovno stanje. Dakle, to su ulice u kojima su najveći gubici na vodovodnoj mreži, najveći broj intervencija. Mislim da ćemo sa ovom rekonstrukcijom, za jedan duži period rešiti problem građana ove, kao i drugih ulica, rekao je direktor. On je dodao da je vodovodna mreža i gubici u mreži, jedan od bitnih faktora, koji bi se kalkulisali jednoga dana u cenu prečišćene vode, u slučaju izgradnje fabrike vode. Takva fabrika je veoma skupa investicija, objasnio je.

– Jedan od prvih poteza u priči o kvaltetnoj vodi za piće je smanjenje gubitaka vode, kako bi cena po izgradnji fabrike, bila koliko toliko prihvatljiva za građane Novog Bečeja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име