Međurodno muzičko takmičenje „Fantast 2017“ i ovog puta obara rekord. Učešće na ovom atraktivnom takmičenju prijavilo je 79 muzičkih škola iz regiona, iz 68 gradova. Takmičara je tačno 563, a oni su iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske i Mađarske.

Od 15. do 23. maja u autentičnom ambijentu letnjikovcu veleposednika Bogdana Dunđerskog nadmetaće se u muziciranju u sedam kategorija i na pet instrumenata, deca i mladi.

Najbolje muzičare očekuju, osim diploma, novčane nagrade, a predviđene su i specijalne nagrade.

Za svakog učesnika u saradnji sa lokalnom samoupravom, obezbeđen je simboličan poklon – suvenir, jer, osim što ovo takmičenje afirmiše umetničku muziku kod dece i mladih, ono jeste bitno i na turističkoj mapi regiona.

Povodom tradicionalnog takmičenja, u nedelju 21. maja ljubitelji umetničke muzike moći će u Gradskom pozorištu Bečej da poslušaju nesvakidašnji koncert koji će održati Omladinski duvački orkestar iz Čongrada, tamburaški orkestar ovdašnje muzičke škole i orkestar harmonika sastavljen od bivših učenika i nastavnika. Ulaz je besplatan.

Više u TV prilogu

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име