Predsednik opštine Bečej Vuk Radojević zajedno sa članicom Opštinskog veća zaduženom za obrazovanje i socijalnu zaštitu Dalilom Dujaković obišao je završene radove na sanaciji krova fiskulturne sale u OŠ „Svetozar Marković“ u Bačkom Gradištu.

Sredstva za obnovu krova, usled oštećenja koja su nastala u nevremenu tokom leta, obezbedila je Pokrajinska vlada u visini od oko 2,1 milion dinara. Opština Bečej je za potrebe unapređenja uslova u kojima se odvija nastava u ovoj osmoletki, finansirala nabavku novih košarkaških tabli i školskog nameštaja za jednu učionicu u vrednosti od oko 460.000 dinara.

Radojević je tom prilikom istakao da je, nakon njegovog imenovanja za predsednika opštine, lokalna samouprava u kratkom periodu uspela da pripremi neophodnu dokumentaciju kojom se konkurisalo kod Pokrajinske vlade za sredstva kako bi se poboljšali i unapredili uslovi u kojima se školuju đaci na teritoriji opštine Bečej. Tome u prilog govori podatak da će u toku ove godine u šest škola na teritoriji opštine Bečej biti uloženo više od 200 miliona dinara, te da je veći deo sredstava obezbedila Pokrajinska vlada, a u manjem delu je učešće obezbedila i opština Bečej.

Najviše novca biće uloženo u kompletnu rekonstruciju Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Bratstvo“ za šta je pokrajinska vlada izdvojila 157 miliona dinara.

U razgovoru sa direktorima svih škola na teritoriji opštine Bečej intenzivno se radi na definisanju investicionih prioriteta u narednoj godini, kako bi se na vreme pripremila neophodna dokumentacija i konkurisalo za sredstva kod viših nivoa vlasti, zaključio je predsednik opštine Bečej.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име