Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

U toku zimskog raspusta sanirana je školska kuhinja u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Bočaru, zalepljene su podne i zidne pločice. Saša Šućurović, predsednik opštine Novi Bečej, rekao je da je ovo još jedan primer, da i bez velikih sredstava mogu da se urade značajne stvari.

– Svojevremeno smo rekonstruisali sanitarni čvor u Bočaru, zajedno sa Komunalcem, kada su njihovi radnici sve uradili bez naknade školi, tada smo videli da postoji problem i u kuhinji pa smo na isti način sredili kuhinju.Tako da je Bočarska škola sada dobila sređenu kuhinju i drago mi je zbog toga, naveo je Šućurović. On je dodao da je prošle godine dosta urađeno u školama naše opštine.

– Rekonstruisali smo sanitarne čvorove u Miloševu u osnovnoj školi, kao i Vranjevačkoj školi. Ovde u Bočarskoj školi ima još po nešto da se uradi, ali je Bočarska škola i dalje jedna od uređenijih iako je stara zgrada. Tatjana Šutka, direktorica Osnovne škole „Dositej Obradović“, Bočar zadovoljna je izvedenim radovima. – Nova kuhinja za školu mnogo znači jer je sada urednija i čistija. To je vrlo je bitno jer ona treba da ima i neke određene standarde koji su propisani, i kojima se sada naovaj način približavamo. Ono što se planira u narednom periodu je nabavka novog nameštaja za kuhinju. Takođe smo nabavili i smart televizore za učenike, za svaku učionicu i dva nova kompjutera.Očekujemo da nam stignu novi rekviziti i oprema za salu fizičkog vaspitanja, rekla je direktorka škole. Miloš Zvekić, direktor JP „ Komunalac“ kaže da su se potrudili koliko god su mogli da u saradnji sa lokalnom samoupravom obezbede materijal za radove.

– Tako da mislim da trenutni izgled kuhinje definitivno zadovoljava neke standarde i što se tiče sanitarnih uslova, naravno ovde se priprema hrana za decu zato je važno da uslovi budu što adekvatniji. Komunalac se rado odaziva u ovakvim slučajevima kada su deca u pitanju, objasnio je Zvekić. Novina u Bočarskoj školi je i moderna fono laboratorija koja će služiti za učenje stranih jezika, a za koju su sredstva obezbedili pokrajina i opština Novi Bečej. Pokazalo se da prošlogodišnje ulaganje kojim je sistem školskog grejanja unapređen bio takođe odličan potez jer sada uštede za grejanje iznose čak oko 40 odsto.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име