Socijalna zaštita u najvećoj potiskoj opštini unazad nekoliko godina ima prepoznatljiv nivo kvaliteta, koji bi ove godine sigurno, a verovatno i narednih, trebalo da bude još bolji. Konkretan razlog za ovako smelu konstataciju prezentirao je predstavnicima medija predsednik opštine Bečej mr Vuk Radojević sa svojim saradnicima.

-Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prepoznalo je našu opštinu kao partnera i ovih dana je potpisan ugovor o transferu namenskih sredstava radi poboljšanja nivoa kvaliteta u ovoj oblasti socijalnog delovanja.U pitanjuje iznos od 4.667.000 dinara, koji će se na mesečnom nivou transferisati do kraja aktuelne godine, a opština se obavezala da će finansirati 30 odsto u odnosu na utvrđena sredstva, istakao je predsednik bečejske opštine mr Vuk Radojević.

U ime bečejske opštine ugovor u pomenutom ministarstvu potpisao je član opštinskog veća zadužen za zdravlje i socijalna pitanja dr Slobodan Dimitrov, a direktorka Centra za socijalni rad Svetlana Gagić zadužena je za realizaciju ugovora.
-Utvrdićemo prioritete i potreba socijalne zaštite specifične za našu opštinu i republičkim sredstvima ćemo ih finansirati. Tu mislim na postojeće usluge socijalne zaštite, ali i neke nove, dodao je dr Slobodan Dimitrov.

Valja naglasiti da se u bečejskoj opštini iz budžetskih sredstava već finansiraju usluge, poput, kućne nege, narodne kuhinje, pomoći u kući, prihvatne stanice za odrasle pri Gerontološkom centru, a od ove godine i lični pratioci za 16 dece s posebnim potrebama.

-Naša lokalna samouprava je i dosada imala sluha za potrebe socijalne zaštite, a novim transfernim sredstvima umnogome će se podići nivo usluga socijalne zaštite. Očekujem da i u narednoj godini sredstva za ove potrebe budu obezbeđena, kako bi se nivo kvaliteta usloga ne samo održavao, nego i poboljšavao. Naravno, razmišljamo i o uvođenju novih usluga, a jedna od tih bi mogla biti otvaranje dnevnog boravka za decu s posebnim potrebama, zaključila je Svetlana Gagić.

U svakom slučaju, republička sredstva će umnogome poboljšati kvalitet usluga socijalne zaštite u bečejskoj opštini, koja je i do sada imala zapažen udeo u finansiranju ovih potreba.

Vlastimir Jankov

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име