Još jedno izdanje BUM-ove akcije „Pruži šapu, budi drug“

Da je veće odgovornosti čoveka ne bi bilo punih prihvatilišta za napuštene životinje, niti bi bilo pasa na ulicama, gladnih i bolesnih. Neodgovorno vlasništvo je veliki društveni problem koji ne zaobilazi ni opštinu Bečej.

Izgleda da brojni apeli pojedinaca i organizacija, kao i akcije, ipak daju određene rezultate. Lokalna samouprava u Bečej započela je sredinom avgusta besplatno čipovanje, sterilizaciju i kastraciju pasa.

I ranije, kao i sada, jer za tim ima potrebe, atraktivnom i tradicionalnom manifestacijom – „Pruži šapu, budi drug“ aktivisti Bečejskog udruženja mladih BUM pozvali su još jednom sugrađane da udome pse iz prihvatilišta.

Pas mešanac jednako ume da voli kao i rasni, a porodici Stojkov i mladom Milošu ljubimac Kobi znači i više od bilo kog rasnog psa na planeti.

Da je Kobi poseban odlučio je i žiri na reviji kućnih ljubimaca u okviru akcije  „Pruži šapu, budi drug“ dodelivši mu prvo mesto. Drugo mesto otišlo je Dasi, rase lagoto romanjolo, dok je treće mesto zauzela Endži, ženka patuljastog pinča.

Pored vlasničkih pasa poseban deo revije zauzeo je defile kučića koji traže dom. Zato u BUM-u pozivaju sugrađane da udome pse jer se akcije nije završila. Usput mogu da doniraju hranu i novac za ostale životinje u Prihvatilištu na Iđoškom putu u kom je, pa u najmanju ruku, uvek gužva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име