Nemanja Krstin, nokautom sredinom treće runde, pred više 800 gledalaca u hali OSC „Mladost“, savladao je sinoć Rumuna Bogdana Panua u glavnoj borbi „Revije profesionalnog boksa“.

Prvi meč pred sugrađanima, u poluvelter kategoriji (do 64 kilograma), Krstin je počeo nekako stegnuto, kao da je pritisak domaćeg ringa učinio svoje. Međutim, u trećoj rundi meča, Nemanja se probudio, u serijama je „bombardovao“ protivnika, a sredinom runde sevnuo je direkt od kojeg je Rumun završio na podu i nije nastavio borbu.

Krstinu, koji je član Kik boks kluba Bečej, ovo je bila druga pobeda od četiri borbe od kako je uplovio u vode profesionalnog boksa.

– S obzirom na to da je Nemanja mlad borac, da je nedavno „uplovio“ u profi boks i da je imao pritisak domaće publike koja je očekivala pobedu, malo je radio u grču prve dve runde. Ali, kada se oslobodio pokazao je ono što je naučio od ove veštine i na najbolji način završio meč. Zbog toga sam veoma zadovoljan i Krstin od mene ima dobru ocenu , rekao je Žarko Radović, trener KBK Bečej.

U uvodnim mečevima Marko Pavlović je u poluvelter kategoriji na poene pobedio Gorana Olćana, dok je Goran Milenković tehničkim nokautom, posle povrede protivnika, pobedio Mišu Nikolića (srednja kategorija, do 76 kg). U sudaru teškaša (plus 90 kg) Hrvat Ivan Jukić je na poene savladao Atilu Makulu iz Mađarske, a u polusrednjoj kategoriji (do 72 kg), takođe na poene, Ivan Jukić iz Hrvatske slavio je nad Rumunom Sebeom Mugureom.

– Kvalitetom takmičara i borbi sam zadovoljan, a što se tiče brojnosti publike, verujte nisam ih očekivao u tolikom broju. Iako smo reviju danima reklamirali, kada sam video dobro popunjenu halu, malo sam se iznenadio. Pogotovo što je to veče u Bečeju bio još jedan veliki događaj, Retrospektiva bečejske muzike, istakao je Radović.

Odličan organizator „Revije profesionalnog boksa“ bio je KBK Bečej, pokrovitelje je bila lokalna samouprava, uz pomoć mnogobrojnih sponzora.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име