Kako se prošlog avgusta tražila „karta više“, Bečejci nisu oklevali da i ovog leta organizuju „Veče šansona, kancona i evergrin muzike“ na kom nastupaju i talentovani bečejski muzičari.

Ideja i potreba za ovakvim kulturnim događajem rodila se iz nedavne saradnje korepetitora – klavirskog saradnika i profesora klavira Jožefa Ritera sa tenorom Borisom Babikom, Natašom Katić Radosavljević, sopranom i Rastislavom Raletom Petrićevićem „bečejskim šansonjerom“, kada su se na repertoaru, osim klasične muzike, našle i pojedine kompozicije evergrin muzike, a bečejska publika ih dočekala sa oduševljenjem u velikoj sali bečejskog pozorišta.

Pojedini muzički žanrovi, nažalost, polako odlaze u zaborav, dok među mlađim muzičarima nema ko da predstavi kompozitore i izvođače poput Žoa Dasena, Iva Montana, Edit Pjaf, Bobija Sola, manje poznatih pevača iz Italije ili domaćih – Arsena Dedića, Pro Arte, Lea Martina i mnogih drugih. Ovim koncertom učesnici – izvođači rešili su da podsete, obnove, ožive ili stvore duh i šarm večitih melodija.

Više u TV prilogu

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име