Elmarad az idén a Péterréve mellett lévő Csík-parti Horgász-tanyára tervezett hagyományos etnotábor és a nemzetközi ifjúsági Tisza-tábor is, a kiváló táborhelyet ugyanis a napokban ismeretlen tettesek teljesen kifosztották és megrongálták.

A nemrég felújított táborhelyről az elkövetők szinte mindent elvittek, amit nem tudtak elmozdítani, azt pedig kalapáccsal tették tönkre.
A Csík-parti halászcsárdája a péterrévei Györe család tulajdonában van. Ifj. Györe István elmondása szerint nem először jártak itt hívatlan vendégek.

– Most azért lepődtünk meg nagyon, mert ekkora kárt eddig még sosem csináltak. Lebontották a tetőt, elvitték a cserepeket, a gerendákat, a léceket, a bojlert, az ajtót, az ablakokat, a szekrényeket, a mosdókagylókat, a vécét… Biztos vagyok benne, hogy az elkövetők rendelésre dolgoztak, és nem a faluba szállították el a lopott anyagokat, hanem valahova a környékre. Ha valakinek tudomása van az esetről, kérem, keressen meg bennünket – mondja István.

A család eddig is rendszeresen jelentette a betöréseket a rendőrségnek, de mint elmondták: soha egy rozsdás szög sem került meg. A mostani kárt tízezer euróra becsülik. Az idén fel is újították a halászcsárdát, jövőre viszont megpróbálják újjáépíteni.

A Csík-parti tanyahely másfél évtizede lett népszerű kiránduló- és táborhely. A környékbéli családok és a fiatalok is szívesen jártak ide kikapcsolódni vagy csak úszni, hiszen a vadregényes táj mellett vizesgóc, konyha, kemence szolgálta a vendégek kényelmét.

A család most attól tart, hogy a tettesek még a megmaradt építőanyagot és nyílászárókat is el fogják vinni. István szerint a szerb parlamentnek olyan törvényt kellene hoznia, amely lehetőséget adna a lakosságnak arra, hogy megvédje a saját tulajdonát – enélkül szerinte ölbe tett kézzel kénytelenek végignézni a rendszeres lopásokat.

http://www.magyarszo.com/hu/3117/vajdasag_obecse/150562/Romokban-a-Horg%C3%A1sz-tanya-P%C3%A9terr%C3%A9v%C3%A9n.htm

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име