Sanja Bašić i Dušan Sekulić sa lanjskog koncerta | Foto: Vlastimir Jankov
Sanja Bašić i Dušan Sekulić sa lanjskog koncerta | Foto: Vlastimir Jankov

Povodom 82. rođendana od osnivanja Rotari kluba „Stari Bečej“, Rotari internacionale dodelila je bečejskim „rotarijancima“ plaketu i time potvrdila priznanje čarterovanja 22. februara 1937. godine, uz napomenu da su bili jedan od, tek,  13 rotari klubova i Kraljevini Jugoslaviji. Posle višedecenijskog mirovanja, 22. marta 2009. godine, Rotari klub „Stari Bečej“ je ponovo počeo sa aktivnostima.

Povodom decenije reosnivanja, u petak, 22. marta, održaće se prigodna proslava humanitarnog karaktera.

-Prvo ćemo u Gradskom pozorištu Bečej od 19 sati održati humanitarni koncert na kom će nastupiti svetski priznati virtuoz na harmonici Dušan Sekulić sa svojim bendom, a u gostima će im biti ovdašnji Dečiji hor „Bubamare“. Ulaznice su 300 dinara i sav prihod namenjen je porodici nedavno preminule devojčice Viktorije Kajčić iz Bečeja i porodici Slađane Stojkov, devojčice iz Novog Bečeja koja je jedina u Srbiji i regionu obolela od veoma retkog karcinoma svih mišića. Drugi deo humaniratne proslave održaće se u dvorcu „Fantast“ od 20.30 sati, rekla nam je predsednica Rotari kluba „Stari Bečej“ Sanja Bašić.

Nije ovo prvo druženje Bečejaca sa magistrom harmonike Bečkog konzevatorijuma Dušanom Sekulićem. Kao član Rotari kluba „Bjeljina“, Dušan Sekulić je lane realizovao projekat „Ljubav nije samo riječ“ i početkom aprila Rotari klub „Stari Bečej“ bio mu je domaćin u akciji „Talenat na talenat“. Prvo solo nastupom, a kasnije zajedno sa svojim prijateljima svirao je vlastite kompozicije različitih muzičkih stilova i tako priredio nezaboravan performans. Nema sumnje, to očekuje i posetioce humanitarnog koncerta i u petak.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име