Rukometni klub Jedinstvo iz Bačkog Petrovog Sela ostao je pre godinu dana bez svog predsednika Jožefa Feldešia, ali nisu zaboravili čoveka koji je utkao svoj rad u vreme kada su ime sela proneli drugoligaškim terenima Srbije.

U znak sećanja na te dane i sve što je kao predsednik Saveta mesne zajednice do same smrti učinio za najveće potisko selo, odlučili su da organizuju memorijalne susrete koji će nositi njegovo ime. Prvenac je zakazan za subotu, 12. septembra. Omladinske ekipe Bečeja i Jedinstva će igrati utakmicu u 17 sati, a veterani Potisja iz Ade i Jedinstva sastaće se u 18.30 sati.

U međuvremenu će predstavnici sva tri kluba sa članovima porodice Jožefa Feldešia posetiti njeguvo večnu kuću na Katoličkom groblju u Bačkom Petrovom Selu i položiti cveće. Po završetku dešavanja na rukometnom igralištu u centru sela, nastaviće se druženje, kao što je on imao običaj da ih često organizuje, u sali Vatrogasnog doma. Biće to evociranje uspomena na vreme kada je Joška bači uspevao svakome da izađe u susret i rukometašima obezbedi uslove da od „patos“ lige stignu do drugoligaške konkurencije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име