Bečejci su minutom ćutanja odali poslednju počast rano preminulom Vladimiru Nenadiću
Bečejci su minutom ćutanja odali poslednju počast rano preminulom Vladimiru Nenadiću

Nastavlja se rasprodaja bodova

OFK Bečej 1918 – Prvi maj  2:4  (0:1)

Bečej: Gradski stadion kraj Tise. Gledalaca: 100. Sudija: Nemanja Kuzmanović (Kula) 7. Strelci: Šormaz u 65. i Kudrić u 72. za OFK Bečej 1918, a Savić u 35, Grbović u 56. i 90+3, Jović u 90. minutu za Prvi maj. Žuti kartoni: Žeravica, Tomić, Šormaz i Tatić (OFK Bečej 1918), a Jović, Grbović, Donevski Đorđević (Prvi maj).

OFK Bečej 1918: Milovanov 5,5, Milin 5 (od 55. Ćuk 5,5), Vorgučin 6 (od 84. Nonin -), Željković 5,5, Preradov, 5,5 (od 60. Tatić 5,5), Tutnjević 6, Žeravica 5,5, Tomić 6, Kuvekalović 5 (od 45. Popadić 7), Šormaz 6,5, Kudrić 6,5.

Prvi maj: Ramadani 6, Džibić 7,5, Jaćimović 7, Đorđević 7, Vučetić 6(od 87. Mirčetić -), Grbović 8, Maksimović 7, Donevski 7 (od 87. Petrpvić -), Zjača 6,5 (od 69. Nikolić -), Matijević 7, Savić 7 (od 60. Jović 7).

Šormaz sa loptom u golu posle svog pogotka
Šormaz sa loptom u golu posle svog pogotka

Okršaj kraj Tise počeo je minutom ćutanja, čime je odata poslednja počast rano preminulom Vladimiru Nenadiću, koji je, posle matične Bačke iz Bačke Palanke, fudbalsku afirmaciju stekao kraj Tise u vreme prvoligaških dana, nastavio u Vojvodini i kasnije i nekoliko inostranih klubova.

A što se same utakmice tiče, Rumljani zasluženo nose bodove. Tokom čitave utakmice imali su loptu više u posedu, ali su do golova stizali posle katastrofalnih grešaka domaćih fudbalera. Sve je počelo u 35. minutu centaršutem Donevskog sa leve srane, a Savić je rutinski iz blizine poslao loptu u mrežu za 0:1. Mogli su gosti da dupliraju rezultat četiri minuta kasnije, ali je Džibić pogodio prečku.

Retka situacija pred golom Rumljana
Retka situacija pred golom Rumljana

U nastavku greška golmana Milovanova u predavanju lopte i pokretljivi Grbović je lako poslao loptu u praznu mrežu. A onda su Bečejci imali svojih „sedam minuta“. U 65. minutu je Popadić proša po levoj strani i dodao Kudriću, koji šutira ka golu, a Šormaz je promenio smer i loptu poslao u mrežu. I kod drugog gola je Popadić započeo akciju dubinskom dijagonalom, Kudrić je prihvatio loptu na desnom boku i zavrnuo u sredinu, Šormaz je šutirao, neko sa gol linije izbio, a Kudrić sve pratio i pogotkom završio akciju. I kada su svi očekivali da će Bečejci, nekako, izvući bod, gosti koriste nove greške domaćina i postižu nova dva gola. U 90. je Jović dobio „poklon loptu“ na polovini terena domaćina i sam krenuo ka golu, a kada mu je golman Milovanov pošao u susret rutinski je poslao u mrežu. U nadoknadi vremena, Džibić je oduzeo loptu kraj aut linije na svojoj polovini, pretrčao drugu polovinu terena i centrirao, a Grbović utrčao i efektno završio akciju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име