Pozorište u Bečeju | Arhiva
Pozorište u Bečeju | Arhiva

Dvanaest odabranih predstava na 59. „Majskim igrama“, filmski festival „Slobodna zona“, koncert pank benda „Mitesers“, premijera predstave „Ibi rogonja“ u koprodukciji Gradskog pozorišta Bečej i Narodnog pozorišta Kikinda, samo su deo majskog programa Gradskog pozorišta Bečej.

Prvo će bečejski autor Tihomir Brankov u četvrtak 12. maja od 19 sati u Kreativnom centru promovisati novu knjigu „Moj svet“.

Na sceni Gradskog pozorišta Bečej u nedelju 15. maja od 20 sati predviđen je koncert orkestra harmonika Akademskog KUD-a Sonja Marinković Novi Sad.

Orkestar harmonika Akademskog kulturno – umetničkog društva „Sonja Marinković“ iz Novog Sada osnovan je 1951. godine i kroz svoj dugogodišnji rad dokazao se kao sastav velikih muzičkih mogućnosti i visokih umetničkih dometa. Orkestar na svom repertoaru ima dela različitih razdoblja i stilova, kao i savremena originalna dela pisana za harmonikaški orkestar.

Centralni događaj ovog meseca svakako su čuvene, 59. po redu, „Majske igre“, koje će biti održane od 16. do 20. maja. Sledi „Tri de“ filmski vikend 21. i 22. maja, a potom i jubilarno izdanje filmskog festivala „Slobodna zona“ od 23. do 26. maja.

Izložba „Batman and the other stories“ Danijela Babića iz Novog Sada biće otvorena 25. maj od 20 sati.  Premijera predstave „Ibi rogonja“ u koprodukciji Gradskog pozorišta Bečej i Narodnog pozorišta Kikinda biće igrana 27. maja od 20 sati, a ulaznica košta 300 dinara. „Mitesersi“ u Pozorišnom klubu, sa predgrupom „Tri kapljice“, nastupaju 28. maj od 21 sat nastupaju. Majski program Gradskog pozorišta Bečej zaokružiće poslednjeg majskog dana projekcija dokumentarnog filma „Crnjanski“ Danila Bećkovića i razgovor o stvaralaštvu Miloša Crnjanskog. Događaj je predviđen za 31. maj u 20 sati, a ulaz je besplatan.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име