Grupa građana „Samo lokalno“ promenila je svoj raniji stav i donela odluku da na lokalnim izborima u Bečeju ipak ne učestvuje.

Prema objašnjenju Milana Bokuna iz te organizacije, takvoj odluci doprinela je na prvom mestu zabrinutost za zdravlje svih sugrađana, bili oni njihovi simpatizeri i istomišljenici ili ne.

Zbog toga udruženje građana sa tri odbornika u lokalnom parlamentu ukazuje na to da ne mogu da garantuju da ne bi ugrozili zdravlje ljudi koje bio pozvali da daju svoj potpis ili glas u ovakvim okolnostima, kao i zdravlje onih koji bi potpise trebalo da overavaju ili onih koji bi kasnije trebalo na glasačkim mestima da sede i budu kontrolori.

Parlamentarni životu u bečejskoj opštini biće nadalje sa lažnom opozicijom, kaže naš sagovornik.

Za predstojeće lokalne izbore u opštini Bečej za sada su predate i proglašene četiri liste, i to „Aleksandar Vučić – za našu decu“ koju predvodi SNS, potom „Za Kraljevinu Srbiju – Svi za Bečej dr Kosana Nešić“ koju čine POKS i Monarhistički front, „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije“ i lista „Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor“.

3 KOMENTARA

  1. Tanak izgovor.U vremenu kada vladajuća koalicija na svaki način guši i sprečava drugačije mišljenje ovakva odluka ide samo njima u korist. Rekao bih da je ova odluka na lokalu političko samoubistvo,a pravi razlog možemo naći u apatiji, strahu inteligencije i mladih da se uključe u političku borbu. Ovom odlukom lokalna skupština ostaje bez jedinog ozbiljnog odbornika! Ove koji nisu dolazili i ove druge koji ni jednom nisu izašli za govornicu ne bih nikako nazvao ozbiljnim odbornicima… Da li je Samo lokalno mogao više, mogao je, no potrebne su godine sazrevanja, više konkretnih aktivnosti i akcija, više savesnijih, posvećenih, hrabrijih i odlučnijih ljudi.  Jedan čovek svakako to nije mogao sam. G.Bokun opravdali ste poverenje,osvetlali ste svoj obraz, razotkrili ste deo mutnih radnji, ne znanje,nerad,razotkrili ste i ukazali na pravo lice vladajuće klike. Pokazali ste da lažne diplome i zvanja nikako ne znače vaspitanje, kulturu i znanje.

    U narednom periodu očekuje nas skupština bez odbornika opozicije i sigurno možemo očekivati još više bahatosti, procvat korupcije i zloupotreba. No za to smo i sami krivi.

    g.Bokun Vama na kraju još jednom svaka čast,  svako dobro u budućem radu i životu. Možete uspravne glave šetati gradom koji,pokazali ste, volite više od mnogih drugih.

  2. To lokalno je kao lokalna anestezija.Nisu nista radili pa tako ni uradili.Kako reče g.Kosanović Nikola uvaženi advokat – „dobar pasulj daleko se čuje“.Lokalna vlast bas tako izgleda i funkcionise juce -danas – sutra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име