Jedan od ranijih radova talentovanog Bečejca
Jedan od ranijih radova talentovanog Bečejca

Mladi umetnik, vajar, Stanislav Antonić, postaviće svoju samostalnu izložbu u petak 4. oktobra od 19 sati u galeriji „Krug“ Gradskog pozorišta Bečej.

Pojedina dela umetnika već oplemenjuju objekte u opštini Bečej.

Stanislav Antonić je rođen 1986. godine u Bečeju. Nakon što je završio srednju umetničku školu u Šapcu na odseku Drvorezbar 2005. godine, upisao je Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu i diplomirao na odseku Primenjenog vajarstva kod profesora Miroljuba Stamenkovića 2011. godine. Od tada je učestvovao na mnogobrojnim grupnim izložbama, kolonijama i simpozijumima, a iza sebe ima dve samostalne izložbe.

Njegovi radovi, poput spomen ploče Milenku Šustranu, biste Janoša Berenjija i Endrea Sela, spomen ploča Vladi Divljanu, kao i mnogobrojne sklupture u slobodnoj formi, nalaze se širom zemlje. Dobio je značajnu nagradu Priznanje za najkiparsko delo na Međunarodnom simpozijumu Makole, Slovenija.

Od 2010. godine je spoljni saradnik Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture. Tokom  2012. godine postaje član Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije, kao i samostalni umetnik.

Izložba u bečejskoj galeriji će biti postavljena do 23. oktobra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име