Radovi na poboljšanju energetske efikasnosti dvorišnog objekta Ekonomsko – trgovinske škole u Bečeju počeće već sredinom ovog meseca, a to podrazumeva i da se veći broj đaka, koji inače pohađaju deo nastave u podrumskim prostorijama Gimnazije, premesti u tu školu.

Dugo očekivani radovi koji će umnogome unaprediti uslove za boravak đaka i nastavnika trebalo bi da se završe do kraja juna, rekla nam je direktorka škole Gordana Kovačev.

Posao poboljšanja energetske efikasnosti objekta škole poveren je firmi GP iz Novog Bečeja, a njegova vrednost je 6.835.000 dinara bez PDV-a. Saniraće se krovna konstrukcija, termoizolacija, dok su predviđeni i stolarski i drugi radovi, a sve to biće plaćeno novcem, većim delom, ministarstva rudarstva i energetike i opštine Bečej.

Broj odeljenja u svim školama u opštini Bečej iz godine u godinu je sve manji, a tako je i u Ekonomskoj školi. Nastava u ovoj školi trenutno se odvija u 30 odeljanja, naredne godine će ih biti 28, za dok za dve godine 26, a tada bi, prema rečima direktorke Kovačev, uz korišćenje tri učionice u gimnaziji, uslovi za rad bili na zadovoljavajućem nivou. Stoga je, pored aktuelnog projekta sanacije dvorišnog objekta, neophodno i da se on nadogradi, za šta je u školi već 15 godina pripremljen projekat.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име